Zahuktale se pripreme za narednu zimu

Na Jahorini radovi u punom jeku: Grade gondolu i 3.000 metara novih staza, obnavljaju kapije, sidro umjesto ski lifta...

Biznis Klub01.08.19, 14:35h

Na Jahorini radovi u punom jeku: Grade gondolu i 3.000 metara novih staza, obnavljaju kapije, sidro umjesto ski lifta...
Za narednu zimsku sezonu u pripremi je i obnova svih kapija za prolaz skijaša i prodajnih mjesta, kao i uvođenje novih vidova prodaje Webshop i OPOS prodaja, što će smanjiti gužve i čekanja na polazima liftova i ski kasama

 

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i član Ljubomir Mrda danas su sa direktorom Dejanom Ljevnaićem obišli radove na sedam značajnih infrastrukturnih projekata na toj olimpijskoj planini.

 

Najveći i najznačajniji projekat trenutno je izgradnja prve kabinske gondole radnog naziva Partizan, kojom će se kapacitet skijališta povećati za 2.700 skijaša po satu, jedina instalacija koja će raditi kada su jaki vjetrovi i kada ne rade šestosjedi.

 

- Pozicija gondole osigurava neprekidan rad skijališta i povezivanje skijaških staza Poljica i Skočina. Uz gondolu gradimo i 3.000 m novih staza koje će biti i osnježene i zaštićene vjetroustavima. Ovo je veliki projekat i zaista sam zadovoljan kako radovi napreduju, moram da pohvalim sve koji učestvuju u izgradnji - kazao je predsjednik Nadzornog odbora Elek.

 

U toku su i radovi na zamjeni starog ski lifta Poljice novom instalacijom 'sidro' koja će sa 300 povećati kapacitet prevoza skijaša na 1.200 po jednom satu, ali nabavka novih tabača za vozni park.

 

Za narednu zimsku sezonu u pripremi je i obnova svih kapija za prolaz skijaša i prodajnih mjesta, kao i uvođenje novih vidova prodaje Webshop i OPOS prodaja, što će smanjiti gužve i čekanja na polazima liftova i ski kasama, saopćeno je iz OC Jahorina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!