Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova RH

Zabrinjavajući su tonovi koji stižu iz BiH, što nije uobičajeno...

Front01.08.19, 14:25h

Zabrinjavajući su tonovi koji stižu iz BiH, što nije uobičajeno...
"Predsjednica je to demantirala. Mi stojimo iza toga", rekao je u četvrtak novi hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova

 

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u četvrtak je rekao kako su zabrinjavajući tonovi koji stižu iz Bosne i Hercegovine zbog teksta koji je objavio, pa povukao izraelski list Jerusalem Post u kojem stoji da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla da je BiH pod kontrolom militantnog islama.

 

Greer Fay Cashman, novinarka izraelskog lista Jerusalem Post, napisala je kako je Grabar-Kitarović na zatvorenom sastanku s izraelskim kolegom Reuvenom Rivlinom kazala da je BiH pod kontrolom militantnog islama te da ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama diktiraju politiku te zemlje.

 

"Predsjednica je to demantirala. Mi stojimo iza toga", rekao je u četvrtak novi hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

 

"S druge strane, zabrinjavajuće je kakvi su tonovi i reakcije na to, što nije uobičajeno", dodao je Grlić Radman.

 

Istaknuo je da je Hrvatska "odgovorna europska zemlja kojoj je svakako stalo do europske perspektive BiH" i da želi rješavati sva kompleksna pitanja između dvije zemlje.

 

"U Daytonskom sporazumu stoji ravnopravnost svih naroda, tako da biraju svog člana predsjedništva i to treba zadovoljiti", rekao je Grlić Radman.

 

 "BiH treba biti u duhu Daytonskog sporazuma, kako je konstituirana - dakle kao cjelovita, suverena država tri jednakopravna, konstitutivna naroda", rekao je i zaključio kako se "mora graditi dijalog", prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još