Izazvala brojne reakcije

Predsjednica Hrvatske odbacuje tvrdnje Jerusalem Posta: Nisam to rekla! Došlo je vrijeme da se porazmisli o odnosima RH i BiH!

Front31.07.19, 11:48h

Predsjednica Hrvatske odbacuje tvrdnje Jerusalem Posta: Nisam to rekla! Došlo je vrijeme da se porazmisli o odnosima RH i BiH!
Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima, mimo tih dviju press konferencija, kazala je Grabar Kitarović

 

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je napise o navodnoj izjavi kada je rekla da je Bosna i Hercegovina ''nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama'', prenosi N1.

 

Izraelski list Jerusalem Post, objavio je kako je Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u posjetu Izraelu, rekla da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama". "Zemlja je pod kontrolom militantnog islama koji je dominantan u određivanju stavova", prenosi list na svojim internetskim stranicama navodnu izjavu hrvatske predsjednice.

 

Jeste li rekli ono što piše Jerusalem Post?, upitana je predsjednica u srijedu, tijekom boravka u Izraelu.

 

"Apsolutno ne. S predsjednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na pressicama prije susreta s predsjednikom Rivlinom i s Netanyahuom, a to je da naše susjedne države želim što prije vidjeti u članstvu EU.

 

Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima, mimo tih dviju press konferencija", kazala je Grabar Kitarović.

 

Upitana da komentira oštre reakcije iz BiH, temeljem napisa Jerusalem Posta, Grabar Kitarović kaže:

 

"To su komentari na komentare jedne novinarke... ponavljam to nisam rekla. Žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens.

 

Došlo je vrijeme da se porazmisli o odnosima RH i BiH. Upravo suprotno, u posljednje vrijeme nažalost vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni...

 

Trebali bismo razgovar o suradnji, kako možemo jedni drugima pomoći u rješavanju problema... Hrvatska je tu i ostaje spremna pomoći svakoj susjednoj državi uključujući i BiH u procesu reformi, kako bi što prije postali članicom EU", kazala je predjednica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 95

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još