NAJBOLJE KINO OTVARANJE - pogledajte trailer!

Završava li nakon ovog filma Quentin Tarantino rediteljsku karijeru?! "Bilo jednom... u Hollywoodu" stiže i u bh. kina

Mediji31.07.19, 10:40h

Završava li nakon ovog filma Quentin Tarantino rediteljsku karijeru?!
Objavljen službeni soundtrack filma novog klasika autora koji vrlo moguće poslije ovog naslova završava svoju rediteljsku karijeru

 

 

I dok bh. publika s nestrpljenjem očekuje 24. avgust kada najnoviji Tarantinov film „Bilo jednom… u Hollywoodu“ stiže u naša kina, film se prethodnog vikenda otvorio u američkim kino dvoranama te je zaradio impresivnih $40.3 miliona dolara, čime je postao film s najboljim kino otvaranjem u karijeri Quentina Tarantina, premašivši njegovog dosadašnjeg rekordera „Nemilosrdne gadove“ ($38 miliona).


„Bilo jednom…u Hollywoodu“ uzburkao je filmsku scenu davno prije snimanja filma, kada su mediji i javnost saznali za fantastični cast koji je Tarantino okupio. Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu su uloge ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi.


Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.

 

bilo-jednom-u-hollywoodu-plakat


Glasine o tome kako bi deveti film slavnog redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina mogao biti i njegov zadnji filmski uradak (unatoč prethodnoj najavi o njih 10)  diglo je ljestvicu očekivanja još više, a sudeći po do sada ostvarenim rezultatima - potpuno opravdano.


U Tarantinovim filmovima muzika je uvijek imala vrlo bitnu ulogu te „Bilo jednom…u Hollywoodu“ nije iznimka jer film zaista zvuči poput muzičke razglednice s kraja šezdesetih. Proteklog vikenda objavljen je i službeni soundtrack filma koji vjerno dočarava atmosferu zlatnog doba Hollywooda i koji će se nesumnjivo naći pri vrhovima recentnih muzičkih top listi.


Koliko je zaista dobar najnoviji film genijalnog Quentina Tarantina i zbog čega se upravo o ovome ostvarenju već mjesecima piše, čita i priča, domaća publika saznat će za malo više od tri sedmice, kada film napokon stiže u naša kina.

 


“Bilo jednom… u Hollywoodu” vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu.


To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!