Šta se iza brda valja

Poruka SNSD-a: Ako ne bude Vijeća ministara do 2020, Republika Srpska ima plan

Front31.07.19, 08:37h

Poruka SNSD-a: Ako ne bude Vijeća ministara do 2020, Republika Srpska ima plan
On je istakao da SDA želi da zadrži kadar Savjeta ministara u tehničkom mandatu, jer su im to poslušni partneri koji služe isključivo kao sredstvo obračuna sa vlastima u Republici Srpskoj

 

SNSD i Republika Srpska imaju spreman plan u slučaju da se u 2020. godinu uđe sa neformiranim Savjetom ministara, izjavio je sinoć portparol SNSD-a Radovan Kovačević, ne želeći da otkrije više detalja o tome, prenosi N1.

 

Kovačević je istakao da SNSD ne blokira ništa u BiH i da je nakon opštih izbora bio spreman da formira vlast, poštujući ustavnu strukturu BiH i volju birača.

 

On je istakao da SDA želi da zadrži kadar Savjeta ministara u tehničkom mandatu, jer su im to poslušni partneri koji služe isključivo kao sredstvo obračuna sa vlastima u Republici Srpskoj.

 

SNSD smatra da je to potpuna prevara izborne volje naroda i da su to nedopustive stvari jer se time obesmišljava održavanje izbora.

 

"To su okolnosti u kojima živimo, nema prostora za razgovor o normalnim životnim temama u BiH", rekao je za ATV Kovačević, koji je i savjetnik člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Milorada Dodika.

 

On je naglasio da bi se dolaskom kadrova SNSD-a na te pozicije sve promijenilo, jer bi ta stranka zastupala interese Republike Srpske.

 

Kovačević je podsjetio da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nije iskoristio svoj mandat da bi pokušao da zastupa Republiku Srpsku.

 

On je naveo da Mektić nije govorio o problemu povratnika sa sirijskih ratišta i o tome da su oni velika prijetnja po bezbjednost, nego je izmišljao probleme o Repubilici Srpskoj, kao što je priča o navodnim paravojnim formacijama, te prizivao međunarodne intervencije protiv ovog bh. entiteta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još