Pazite gdje držite kalendar

Bivši provalnik otkrio najčešće greške zbog kojih možete biti na meti lopova: Ovi savjeti su zlata vrijedni

Auto & Dom28.07.19, 13:14h

Bivši provalnik otkrio najčešće greške zbog kojih možete biti na meti lopova: Ovi savjeti su zlata vrijedni
Michael Fraser, stručnjak za sigurnost, koji je i sam bio provalnik, otkrio je kako zaštititi kuću kada vas nema ili pak tokom noći kada spavate

 

Bivši provalnik otkrio je trikove kako se zaštititi od kradljivaca, a njegovi savjeti zlata su vrijedni za sve one koji odlaze na ljetovanja i ostavljaju svoje domove zbog čega je broj provala u porastu.

 

Michael Fraser, stručnjak za sigurnost, koji je i sam bio provalnik, otkrio je kako zaštititi kuću kada vas nema ili pak tokom noći kada spavate.

 

Jedna od važnijih stvari je da pazite gdje držite kalendar. Nikako ga nemojte držati kraj prozora, pogotovo ako na njemu označavate datume, jer će provalnici znati kada niste kod kuće.

 

Ako imate dvije brave na vratima, obavezno ih koristite.

 

– Provalnik može lako provjeriti jesu li obje brave zaključane tako da stavi stopalo prema vratima i gurne ga, ako se pomakne znači da jedna brava nije zaključana – kaže Michael Fraser.

 

Dodaje i kako obavezno morate pratiti znakove psa ako ga imate jer oni nisu besmisleni, ali i pasa u susjedstvu.

 

Također, potrebno je uložiti u sigurnost kuće poput zvona s kamerama.

 

– Provalnik će doći u kuću koja nije ni na koji način osigurana. Što više uložite u osiguranje, veća je šansa da će vašu kuću zaobići – kaže Fraser.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!