FOTO/ Hiljade posjetilaca stiže na najveći teferič u BiH

Ludilo u Čevljanovićima: Plesačica u donjem vešu već se popela na sto, Medonja i Peron ukrštaju rogove

Zabava28.07.19, 12:50h

Ludilo u Čevljanovićima: Plesačica u donjem vešu već se popela na sto, Medonja i Peron ukrštaju rogove
Velike opklade na pobjednika padaju od jučer, a nakon prošlogodišnjeg poraza Medonja je spreman da ponovo dokaže da je neprikosnoveni vladar Čevljanovića

 

Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, danas je doputovalo na Čevljansko polje kako bi prisustvovalo 72. tradicionalnoj koridi.

 

Sve je spremno za jedan od najvećih bosanskih teferiča i sve se odvija besprijekorno po programu. Brojni posjetioci još pristižu na Čevljanoviće iz minute u minut.

 

cevljanovici-korida-2019-2

 

Jučer su obavljene pripremne aktivnosti za glavni program koji će biti realiziran danas, kao i nekoliko probnih polufinalnih borbi bikova. Nestrpljenje pred finalne borbe raste iz sata u sat, a organizatori na čelu sa Besimom Gljivom svojim gostima pripremili su bogat program i zabavne sadržaje kako bi uživali i opustili se pred najnapetiji i najiščekivaniji dio dana - udarnu borbu Čevljanske koride, u kojoj će rogove ponovo ukrstiti Medonja, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, i Peran, Rešada Porče iz Visokog.

 

cevljanovici-korida-2019-4

 

Velike opklade na pobjednika padaju od jučer, a nakon prošlogodišnjeg poraza Medonja je spreman da ponovo dokaže da je neprikosnoveni vladar Čevljanovića. Pred gledateljima će danas biti vrhunske borbe, u kojima učestvuje čak 18 bikova iz Olova,Viteza, Banovića, Sokoca, Fojnice...

 

cevljanovici-korida-2019-5

 

Brojnim posjetiocima i ljubiteljima borbi bikova i lijepo vrijeme ide naruku, a osvježenje će potražili pod šatorima uz različite vrste muzike i nezaobilazne plesačice. Tu pjevaju „Sateliti“, „Zehrini jarani“... Ražnjevi se vrte i sočno pečenje je već spremno za sve koji ogladne, a kupovinu raznovrsne robe je moguće obaviti na brojnim štandovima postavljenim na mjestu održavanja koride.

 

cevljanovici-besim-gljiva

 

Voditelj i komentator današnjeg sportskog nadmetanja bikova bodača je, opet tradicionalno, Milenko Srdić.

 

cevljanovici-korida-2019-6

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još