Dragan Čović, predsjednik HDZ-a

Oko formiranja vlasti neće se događati ništa spektakularno do 14. septembra, kada je kongres SDA

Front26.07.19, 13:51h

Oko formiranja vlasti neće se događati ništa spektakularno do 14. septembra, kada je kongres SDA
Što se tiče uspostave vlade federacije, kazao je kako je izborni zakon prva točka paketa reformi da bi se ona uspostavila

 

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović izjavio je u petak u Mostaru kako se oko uspostave vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini neće događati ništa spektakularno do 14. septembra kada je kongres Stranke demokratske akcije (SDA).

 

Nakon toga, dodao je, očekuje da će se krenuti s tim procesima.  

 

- Mislim da će nakon tog datuma i SDA mnogo transparentnije početi govoriti o puno stvari što će nas dovesti da toga da Vijeće ministara uspostavimo odmah jer smo za to odradili sve preduvjete – ocijenio je Čović.

 

Što se tiče uspostave vlade federacije, kazao je kako je izborni zakon prva točka paketa reformi da bi se ona uspostavila.

 

Čelnik HDZ-a BiH smatra također da su ispunjeni i svi preduvjeti za formiranje Vlade HNŽ-a, no da će isto tako i ona morati sačekati deveti mjesec.  

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još