Policija intervenisala u noćnim satima

Otmica u BiH: Bivšu djevojku uvukao u auto jer je htio natjerati da nastave vezu, uzeo joj novac, mobitel, pa...

Hronika26.07.19, 11:28h

Otmica u BiH: Bivšu djevojku uvukao u auto jer je htio natjerati da nastave vezu, uzeo joj novac, mobitel, pa...
Blagovremenom reakcijom policijskih službenika, nedugo nakon zaprimljene prijave, na parking prostoru u ulici Branka Popovića, pronađen je putnički automobil i osumnjičeni je lišen slobode, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka

 

Banjalučka policija uhapsila je muškarca inicijala M.S. iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

 

Policija je intervenisala 25. jula, u noćnim satima, nakon prijave građana da su uočili muškarca koji je nasilno uvukao djevojku u putnički automobil “passat“ u ulici Ivana Kosančića, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

 

-Blagovremenom reakcijom policijskih službenika, nedugo nakon zaprimljene prijave, na parking prostoru u ulici Branka Popovića, pronađen je putnički automobil i osumnjičeni je lišen slobode – saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

 

Utvrđeno je da je osumnjičeni bio u emotivnoj vezi sa oštećenom, nasilno je uvukao u automobil, oduzeo joj mobilni telefon i novac sa namjerom da je primora da nastave emotivnu vezu.

 

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog za krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!