Stadion Koševo ne ispunjava kriterije

Sarajevo 'vaga' između Bilinog polja i Grbavice: Hoće li bordo tim progutati ponos i otići kod ljutog rivala?!

Sport25.07.19, 16:03h

Sarajevo 'vaga' između Bilinog polja i Grbavice: Hoće li bordo tim progutati ponos i otići kod ljutog rivala?!
Feni su iz tabora FK Željezničar potvrdili da upit iz FK Sarajevo nije stigao, te da ukoliko do toga dođe, odluku bi donio Upravni odbor kluba

 

Još uvijek nije poznato na kojem stadionu će Fudbalski klub Sarajevo igrati domaći meč 3. pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova ili Rosenborga.

 

Poznato je da stadion "Asim Ferhatović - Hase" u Sarajevu ne ispunjava kriterije za ovaj stepen UEFA takmičenja, a prvobitno je najavljeno da će "bordo" klub zbog toga domaći meč igrati na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

 

Nakon takve najave čelnika Sarajeva, mnogi su se zapitali zašto u razmatranju nije stadion gradskog rivala Željezničara, jer "Grbavica" ispunjava kriterije i mnogo je pristupačnija navijačima Sarajeva koji bi zasigurno do posljednjeg mjesta napunili "Dolinu ćupova".

 

Feni su iz tabora FK Željezničar potvrdili da upit iz FK Sarajevo nije stigao, te da ukoliko do toga dođe, odluku bi donio Upravni odbor kluba.  

 

Rukovodstvo FK Sarajevo danas će u 16 sati održati sastanak, nakon kojeg će odlučiti da li će igrati u Zenici ili "progutati ponos" te poslati upit ljutom gradskom rivalu.

 

Prvi meč 3. pretkola Evropske lige Sarajevo će igrati 8. augusta, dok je revanš zakazan za sedam dana poslije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!