Ministar Josip Grubeša potvrdio

Državni zatvor počinje s radom 1. augusta: 'Ovo je pokazatelj da BiH ipak radi na vladavini prava'

Front23.07.19, 18:22h

Državni zatvor počinje s radom 1. augusta: 'Ovo je pokazatelj da BiH ipak radi na vladavini prava'
Zatvor je dio i pravosudnog sistema i na ovaj način smo pokazali kamo želimo ići, koji je put BiH, da je ipak put BiH razvoj i napredak, rekao je Grubeša

 

Ministar pravde BiH Josip Grubeša je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio novinarima da su danas napokon usvojili datum početka rada državnog zatvora.

 

Po njegovim riječima, zatvor počinje s radom 1. augusta 2019. godine.

 

- Ovo je pokazatelj da BiH ipak radi na vladavini prava, da jača pravnu državu. Zatvor je dio i pravosudnog sistema i na ovaj način smo pokazali kamo želimo ići, koji je put BiH, da je ipak put BiH razvoj i napredak - kazao je Grubeša.           .   

 

Na dnevnom redu Vijeća ministara danas su se našli Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH kao i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!