Pod sumnjom da je iz BiH izvukao više od pet miliona KM

MUP TK u akciji: U Lukavcu uhapšen britansko-indijski milijarder Pramod Mittal, u toku pretres

Hronika23.07.19, 16:08h

MUP TK u akciji: U Lukavcu uhapšen britansko-indijski milijarder Pramod Mittal, u toku pretres
Ranije je glavni tužilac u Tuzli Tomislav Ljubić potvrdio za Žurnal da je izdat nalog za hapšenje Mittala i još dvije osobe koje se dovode u vezu sa kriminalom u lukavačkoj Koksari

 

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su britansko-indijskog milijardera Pramoda Mittala, potvrđeno je za Žurnal iz više izvora.

 

U toku je pretres prostorija koje je u Lukavcu koristio ovaj biznismen. Policija se nalazi u upravnoj zgradi Global Ispad Koksne industrije Lukavac.

 

Ranije je glavni tužilac u Tuzli Tomislav Ljubić potvrdio za Žurnal da je izdat nalog za hapšenje Mittala i još dvije osobe koje se dovode u vezu sa kriminalom u lukavačkoj Koksari. Mittal je obavljao funkciju predsjednika Nadzornog odbora GIKIL-a i proteklih dana je došao u posjetu jednoj od svojih brojnih kompanija koje posjeduje širom svijeta. Istražni organi sumnjaju da je preko ove firme oprano i iz BiH izvučeno najmanje pet miliona maraka.

 

Svoje poslovanje Mittalovi vode iz Londona. Prije petnaestak godina njihova korporacija je kupila Koksnu industriju u Lukavcu. Ista porodica je ulagala u zeničku Željezaru i Rudnik Ljubija kod Prijedora.

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još