Nema štrajka

Vijeće ministara BiH jednoglasno usvojilo odluku o privremenom finansiranju institucija BiH

Front23.07.19, 13:47h

Vijeće ministara BiH jednoglasno usvojilo odluku o privremenom finansiranju institucija BiH
Bevanda je kazao da je odluka usvojena jednoglasno i da su do sada institucije funkcionirale neometano i bez posljedica, iako su mnogi, kako je dodao, najavljivali kolaps

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovini danas je na sjednici jednoglasno usvojilo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli - septembar 2019. godine. 

 

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je medijima da je Odluku o privremenom finansiranju Ministarstvo finansija završilo i dostavilo Generalnom tajništvu 6. juna, a da je primljena 16. juna u Generalnom tajništvu. 

 

Bevanda je kazao da je odluka usvojena jednoglasno i da su do sada institucije funkcionirale neometano i bez posljedica, iako su mnogi, kako je dodao, najavljivali kolaps. 

 

- Pozivam Predsjedništvo BiH da usvoji Prijedlog proračuna za 2019. godinu i da sa privremenog pređemo na redovno finansiranje - kazao je Bevanda, podsjećajući da je u januaru ove godine jednoglasno usvojen proračun i upućen u Predsjedništvo BiH.  

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još