Predsjedavajući Skupštine KS o napadima

Konaković bez dlake na jeziku: Sebiju ne može smijeniti ni NATO jer ima oko sebe 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu

Front23.07.19, 12:55h

Konaković bez dlake na jeziku: Sebiju ne može smijeniti ni NATO jer ima oko sebe 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu
Izetbegović je poručio da će nas završavati na svoj način.Ovog puta kažemo, to što ste završavali - to kod kuće završavajte, poručio je Konaković

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković poručio je danas Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA, i njegovoj supruzi Sebiji Izetbegović koja je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, da ''kod kuće završavaju to što su završavali'' govoreći o ''napadima na porodice članova kantonalne Vlade i njega lično'', piše N1.

 

Konaković je govorio o 'grubim napadima na porodice'' koji kako je dodao, više nisu samo medijski.

 

''Izetbegović je poručio da će nas završavati na svoj način.Ovog puta kažemo, to što ste završavali - to kod kuće završavajte'', poručio je Konaković.

 

On je dodao da je zamah izgubljen zbog opstrukcija.

 

''Danas ako pokrenu proceduru izvora dekana, ovih 100 kliničara će nametnuti svoje mišljenje i imat ćemo naredne četiri godine poslušnika Sebije Izetbegović. Pogledajte ko drži katedre, a ko ne drži. Pogledajte gvdje su ljudi svjetskog renomea. To su prave teme. Ja ih dobro poznajem i ne dozvoljavam im'', naglasio je prvi čovjek kantonalne Skupštine uz konstataciju da će generacije studenata izaći osiromašene predavačima.

 

Konaković je ocijenio da je direktoricu KCUS-a nemoguće smijeniti.

 

''Nju ne može NATO smijeniti jer ima oko sebe 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu da ona ostane direktorica Kliničkog centra. Mi smo toga svjesni'', potcrtao je on.


Podsjećamo, Konaković je pres-konferenciju održao na temu "Usvajanje Zakona o visokom obrazovanju".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još