Podržali dosadašnji rad i zalaganje ministrice

Direktori sarajevskih osnovnih škola zahtijevaju od Forte: Ne prihvatajte ostavku Zinete Bogunić!

Front22.07.19, 14:58h

Direktori sarajevskih osnovnih škola zahtijevaju od Forte: Ne prihvatajte ostavku Zinete Bogunić!
Istaknuto je da je u kratkom vremenu ministrica napravila niz značajnih pomaka na poboljšanju i uspostavljanju kvalitetnog sistema te pristupila neophodnim reformama, te se između ostalog ističe da je jasno definisala nadleženosti svih aktera u obrazovanju što također predstavlja veliku hrabrost i iskorak u dosadašnjoj praksi

 

Udruženje direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola obratilo se premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti tražeći da ne prihvati ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zinete Bogunić.

 

U saopštenju se navodi da Udruženje podržava dosadašnji rad i zalaganje ministrice Bogunić u cilju poboljšanja obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

 

Istaknuto je da je u kratkom vremenu ministrica napravila niz značajnih pomaka na poboljšanju i uspostavljanju kvalitetnog sistema te pristupila neophodnim reformama, te se između ostalog ističe da je jasno definisala nadleženosti svih aktera u obrazovanju što također predstavlja veliku hrabrost i iskorak u dosadašnjoj praksi.

 

- Kao najodgovornije osobe u našim školama, direktne aktere obrazovanja, koji su svjesni složenosti obrazovnog procesa, a isključivo zbog budućnosti naše djece, tražimo od Vas premijeru, Edine Forto, kao najodgovornije osobe u Vladi Kantona Sarajevo da ne prihvatite ostavku Ministrice jer će to dovesti do daljeg urušavanja obrazovnog sistema i zaustavljanja planiranih kvalitetnih reformi - istaknuto je u zahtjevu Udruženja direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola.

 

Istaknuto je i da je ministrica Bogunić dugogodišnja radnica u odgojno obrazovnom sistemu, te da najbolje razumije procese, potrebe učenika, roditelja i svih prosvjetnih radnika.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još