Pjevač radi punom parom, raduje se augustu

'Deda, daj pare': Halid Bešlić odbrojava dane do dolaska unuka, evo gdje ih vodi na more da se ludiraju

Showbizz22.07.19, 13:04h

'Deda, daj pare': Halid Bešlić odbrojava dane do dolaska unuka, evo gdje ih vodi na more da se ludiraju
Dok ne dočeka da zagrli najmilije, pjevač radi punom parom. Nekoliko dana odmarao se u Neumu, a sad ga čekaju već dogovoreni koncerti. Snimio je i nove pjesme, pa najavljuje da će na jesen izaći i novi album

 

Ne mogu dočekati august. Još sitno brojim do dana kad će se sin, snaha i unuci vratiti iz Njemačke. Tad ćemo na pravi porodični odmor u Makarsku, rekao je za portal 24sata.hr Halid Bešlić (66). Otkako je njegova snaha Mahira dobila posao u Offenbachu gdje se preselila sa suprugom, Halidovim sinom Dinom i njihovim blizancima Lamijom i Belmin – Kanom (5), pjevač kaže da se osjeća kao bez desne ruke. Nedostaju mu sin, snaha, a najviše unuci.

 

- Jedva čekam da dođu, da ih zagrlim, da se ludiramo po moru – čeznutljivo će pjevač.

 

Otkako su se rodili, djed Halid i baka Sejda svakodnevno su pomagali sinu i snahi. Halid im je kupio stan na istom katu zgrade u kojoj i on živi.

 

- Svaki dan sam bio s njima barem sat-dva. Živio sam u stanu pored sina, dijelio nas je zid. Ujutro sam kod njih pio kafu a unučići su skakali po meni. Pričali, trčali... a sad toga nema – kaže pjevač.

 

Zato će, čim porodica dođe u Sarajevo, nadoknaditi sve propušteno. Halid se sa sinom čuje svaki dan, a unuci se guraju da preko Skypea pričaju s dedom. On ne skriva da im sve dopušta.

 

- Mogu raditi sve, mogu mi i dubiti na glavi. Najčešće mi govore: 'Deda, daj pare'. Vidjeli su pare, ali ne znaju šta je to. Smiješno mi je bilo kad nakon druženja s njima krenem kući, a oni za mnom viču 'A gdje su pare?' – smije se Halid.

 

Dok ne dočeka da zagrli najmilije, pjevač radi punom parom. Nekoliko dana odmarao se u Neumu, a sad ga čekaju već dogovoreni koncerti. Snimio je i nove pjesme, pa najavljuje da će na jesen izaći i novi album.

 

Otvorit će ga Halidov megahit 'Taman je' koji je od ljeta 2018. skupio 23 miliona pregleda na YouTubeu. Halidu je opet najdraže što u pjesmi i spotu sudjeluje unuka Lamija.

 

- Čula je snimku moje pjesme i ponavljala 'Daj mi dedu da ga slušam'. Tako sam je odlučio snimiti i staviti da se pojavi na kraj spota - kaže nam za kraj.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!