Uputio otvoreno pismo

Bivši direktor Brajković tvrdi: Aluminij sam ostavio sa 100 miliona maraka na računu!

Biznis Klub21.07.19, 11:29h

Bivši direktor Brajković tvrdi: Aluminij sam ostavio sa 100 miliona maraka na računu!
Što se tiče poklona, Brajković tvrdi da su oni bili isključivo iz domena reprezentacije te da je o reprezentaciji odluku donosila Skupština dioničara

 

Bivši direktor Aluminija Mijo Brajković uputio je u subotu otvoreno pismo javnosti u kojem kaže kako je njegov jedini 'grijeh' što je mostarsku tvrtku ostavio s 100 miliona maraka na računu.  

 

Ocijenio je kako je tvrtku kad je otišao u mirovinu 30. aprila 2009. godine, ostavio na zdravim nogama, pozitivnog poslovanja i bez i jednog neizmirenog dospjelog duga. 

 

 Također se osvrnuo i na zamjenu stanova, otpremninu i nagrade, kazavši kako je odluku o zamjeni stanova, kao i odluku o nagradama donio Nadzorni odbor mostarske tvrtke, dok je odluku o otpremnini dobio po odlasku u mirovinu na osnovu Pravilnika Aluminija i Ugovora o radu. 

 

 Što se tiče poklona, Brajković tvrdi da su oni bili isključivo iz domena reprezentacije te da je o reprezentaciji odluku donosila Skupština dioničara. 

 

 Vjerovatno su procijenili da shodno ugledu Aluminija i i svjetskih firmi s kojima je radio nije primjereno donijeti 'drvenu čaplju' kao poklon, naveo je bivši direktor Aluminija.    

 

 - Nakon nekoliko godina stvaranja gubitaka dolazi Federalna financijska policija, pretpostavljam, da istraži razloge negativnog poslovanja u Aluminiju. Međutim, istraga Financijske policije je započela sa 1997. godinom, kako bi se dokazao navodni kriminal u Aluminiju od početka njegovog rada i mene kao navodnog nositelja 'kriminala' se neslućenom medijskom hajkom kroz niz godina u sarajevskim medijima, sa jasnom političkom podlogom, htjelo diskvalificirati - ističe Brajković. 

 

Dodao je kako je jedino što je Financijska policija uspjela pronaći zamjena stana i troškovi reprezentacije. 

 

- Ponosan sam što su mi to jedine 'greške' u mome skoro četrdesetogodišnjem radu u Aluminiju. Možda da nije bilo tih mojih 'grijeha' na računu bih ostavio 100 miliona i nešto sitno KM - ustvrdio je Brajković.  

 

Na kraju je zamolio javnost, ponajprije dioničare, kao i radnike da svoje napore, kako je kazao, usmjere na otkrivanje uzroka i pravih krivaca koji su napravili dug od 400 miliona i potrošili 100 miliona maraka zatečenih na računu Aluminija.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!