Dodijeljene nagrade

Predstava glumaca iz Bugojna najbolja na teatarskom festivalu „Fedra“

Kultura21.07.19, 10:05h

Predstava glumaca iz Bugojna najbolja na teatarskom festivalu „Fedra“
Epitet najboljeg glumca pripao je Darku Kurtoviću, za ulogu sluge u predstavi „Jedan sluga, dva gospodara“, Gradskog pozorišta Trebinje, a najbolje glumice Iman Bubić, za ulogu Klitemnestre u predstavi „Ifigenija“, Centra za kulturu iz Zavidovića

 

Predstava „Noć kad se“ bugojanskog teatra „Fedra“ proglašena je najboljom u cijelini na 47. teatarskom festivalu BiH, koji je održan od 13. do 20. jula u Bugojnu. 



Odluku je Stručni žiri (Dženita Imamović - Omerović, Slađana Zrnić i Emir Sejfić) donio jednoglasno, kao i sve druge koje su dodijeljene na svečanosti zatvaranja Festivala u Pozorišnoj sali KSC-a Bugojno. 



Jedna od nagrada pripala je i Marku Vukosavu, reditelju navedene predstave. 



Epitet najboljeg glumca pripao je Darku Kurtoviću, za ulogu sluge u predstavi „Jedan sluga, dva gospodara“, Gradskog pozorišta Trebinje, a najbolje glumice Iman Bubić, za ulogu Klitemnestre u predstavi „Ifigenija“, Centra za kulturu iz Zavidovića. 



Nagrada za kolektivnu glumačku igru pripala je ansamblu predstave „Zakon za Gulivera“, DIS Pozorišta mladih iz Banje Luke. 



Nagrada za najbolju muziku dodijeljena je Božidaru Bobi Vučuru za originalnu muziku u predstavi trebinjskog pozorišta „Jedan sluga, dva gospodara“. 



Nagrađen je i scenograf predstave „Neboder“ HKUD „Dinara“ iz Livna Tadija Hrga, kao i Ognjen Bogdanović za kostime u predstavi pozorišta iz Banja Luke. 



Članu DIS Pozorišta mladih iz Banja Luke Milanu Bogdanoviću pripala je nagrada za najboljeg glumca, za ulogu puta u predstavi „Zakon za Gulivera“. 



Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodijeljena je glumici Pozorišta Travnik Renati Ignjić, za ulogu Jamezdina u predstavi „F.K.P“. 



Centru za kulturu Zavidovići pripala je diploma za izuzetan pedagoški rad s mladima, kao i Alminu Bevrnji za izbor muzike i interpretaciju u predstavi Teatra „Fedra“ Bugojno, te Faiku Salihbegoviću i Dževadu Hasanbegoviću, glumačkom tandemu  teatra „Total“ Visoko. 


Po mišljenju Žirija publike, najbolja predstava na 47.teatarskom festivalu BiH „Fedra“ je „Jedan sluga, dva gospodara“, koju su odigrali glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!