Epilog zločina u sarajevskom naselju Soukbunar

Merzija Delalić osuđena na 10 godina zatvora za ubistvo supruga: Došao kući pijan i zateturao, a ona držala nož...

Hronika19.07.19, 15:55h

Merzija Delalić osuđena na 10 godina zatvora za ubistvo supruga: Došao kući pijan i zateturao, a ona držala nož...
Presudu je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu a s obzirom da se radi o nepravomoćnoj odluci, postoji mogućnost žalbe

 

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je danas Merziju Delalić (56) krivom za ubistvo supruga Seada (57) te ju je zbog toga osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

 

Delalić nije prisustvovala izricanju presude koju je donijelo Vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Elvira Begović, a osuđena je jer je 17. aprila prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem ubila supruga Seada.

 

Ubistvo se dogodilo nešto poslije ponoći 17. aprila, nakon svađe u kuhinji. Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj u momentu kada je u ruci držala kuhinjski nož, koji je uzela sa sudopera.

 

Prema njenim riječima, tada je rekla: "Ja ću sebe ili tebe!" Pritom je oštricu noža najprije okrenula prema sebi, a zatim prema suprugu. Ispričala je da je u sljedećem trenutku samo osjetila težinu na nožu pa se, misleći da se Sead udario, odmakla unazad i nož bacila u sudoper.

 

Sead je istog dana preminuo na Odjelu za urgentnu medicinu JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još