Sud BiH naredio

Fahrudinu Radončiću iz budžeta BiH isplatiti troškove od 24.025 KM: 'Mala je to satisfakcija za proživljeno'

Hronika16.07.19, 15:50h

Fahrudinu Radončiću iz budžeta BiH isplatiti troškove od 24.025 KM: 'Mala je to satisfakcija za proživljeno'
Šahman je već dobila naknadu od 26.500 KM, Dautbašić 30.854 KM, Radončić 24.025 KM, a sličan iznos dobit će i Zijad Hadžijahić

 

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje o naknadi troškova krivičnog postupka od optužbi oslobođenom predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću kojim je naložena isplata u iznosu od 24.025 KM iz budžeta Bosne i Hercegovine.

 

Kako je saopćeno iz ove stranke, nakon ovakve odluke Suda, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju naknadu troškova za boravak u pritvoru te nanijetu duševnu bol.

 

Mala je to satisfakcija za proživljeno, kažu u SBB-u, te smatraju da je BiH potreban zakon po kojem će finansijske posljedice zbog "političkih motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužioci, a ne građani, odnosno budžet BiH".

 

Šahman je već dobila naknadu od 26.500 KM, Dautbašić 30.854 KM, Radončić 24.025 KM, a sličan iznos dobit će i Zijad Hadžijahić.

 

Ukoliko se ovim iznosima dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina hiljada KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja, saopćeno je iz ove stranke.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još