Može li se postići dogovor?

Novi susret vodstva Aluminija s Draganom Čovićem

Front15.07.19, 08:15h

Novi susret vodstva Aluminija s Draganom Čovićem
Ovo nije prvi sastanak predstavnika Aluminija s Čovićem

 

Danas je za 8 sati najavljen sastanak predstavnika Uprave, Nadzornoga odbora i Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija sa Draganom Čovićem. Susret će biti održan u Mostaru, navodi N1.

 

Podsjećamo, nakon isključenja električne energije Aluminiju, potpuno je uništeno oko 170 elektrolitskih ćelija i već sada se može govoriti o novih stotinjak ili više miliona maraka štete i najmanje dvije godine do ponovne uspostave rada u preduzeću

 

Ovo nije prvi sastanak predstavnika Aluminija s Čovićem. Jedan je održan prije četiri dana nakon kojeg je Predsjednik Skupštine Neovisnog sindikata Aluminija izjavio da će se svim radnicima uplatiti mirovinsko i zdravstveno osiguranje i da imaju obećanje da će se proizvodnja ipak nastaviti.

 

A zbog nastale situacije s kompanijom Aluminij, Hrvatska nezavisna lista istupila je iz Hrvatskog narodnog sabora. To je kap koja je prelila čašu, navode iz HNL-a. O svemu će sutra biti riječi i na sjednici Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru. Između ostalog govorit će se i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, uz razmatranje trenutne pozicije i budućnosti Hrvata u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!