foto/ poznato tv lice sasvim iskreno

Tinka Milinović prvi put otvoreno o majčinstvu: Naša mala mrvica zove se Margo... Snalazimo se fino...

ŽENA iN14.07.19, 13:11h

Tinka Milinović prvi put otvoreno o majčinstvu: Naša mala mrvica zove se Margo... Snalazimo se fino...
Tinka je prije nekoliko godina u BiH zamrznula svoje jajne ćelije, te je uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje krajem prošle godine začela bebu

 

Poznato TV lice, Tinka Milinović porodila se 10. juna u Sarajevu. Tinka se prvi put ostvarila u ulozi majke, a ona i njen suprug Wolfgang postali su roditelji djevojčice. 

 

Tinka za “Azru” prvi put govori kako je protekao porod. 

 

– Predivna, iskusna dr. Lejla Imširija koja me porodila, susretljivo osoblje GAK-a, i drage novopečene mame koje sam upoznala tokom boravka u bolnici, su učinili da ovo vrlo emocionalno iskustvo protekne brižno, duhovito i nadasve interesantno – govori nam sretna mama i dodaje: 

 

– Presretni smo – oduševljeni! Bebica je sve o čemu smo sanjali – i više! Snalazimo se fino; muž jednako vodi računa o bebici, a kad mi treba sna – što je često, on preuzima vodstvo. Izazovno jeste ali i predivno. Uživamo u ovom prekrasnom iskustvu, u njoj, u nama, i u radosti naših porodica i prijatelja. Naša mala mrvica se zove Margo – kaže Tinka.

 

tinka-milinovic-i-wolfgang
Tinka i Wolfgang

 

Podsjećamo, Tinka je prije nekoliko godina u BiH zamrznula svoje jajne ćelije, te je uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje krajem prošle godine začela bebu, a o tome je javno govorila upravo za magazin Azra.

 

– Prije nekoliko godina donijela sam odluku da zamrznem jajne ćelije i na taj način bar malo dobijem na vremenu dok ne upoznam pravu osobu s kojom želim porodicu. Smatram da je veoma bitno da žena zna šta su njene opcije i da sama donosi odluku. Mnoge žene se odlučuju na ovaj korak zamrzavanja jajnih ćelija, jer roditeljstvo žele ostvariti s osobom koju vole i s kojom se odluče podijeliti svoj život. Osjećala sam da je veoma bitno da u vrlo važnom segmentu života ne budem uskraćena za mogućnost da se pokušam ostvariti kao majka s osobom koju volim i s kojom želim provesti ostatak svog života. Željela sam znati svoje opcije, iskoristiti ih koliko je to moguće, i nadati se najboljem – rekla je u velikom intervjuu.

 

(Foto i tekst: Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)