sinoć na Mitingu Dijamantske lige

Tuka nakon trećeg mjesta na 800 metara: I sam sam se iznenadio rezultatom u Monte Carlu

Sport13.07.19, 12:43h

Tuka nakon trećeg mjesta na 800 metara: I sam sam se iznenadio rezultatom u Monte Carlu
- Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje. Već sam imao dvije trke na 1:44 i znao sam da sam na dobrom putu

 

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je sinoć na Mitingu Dijamantske lige u Monte Carlu treće mjesto u utrci na 800 metara s najboljim rezultatom sezone 1:43:62. 

 

Utrka u Monte Carlu je ujedno bila i najbrža utrka na 800 metara ove sezone u svijetu, a Tuka je dokazao da se nalazi u odličnoj formi. Ima ukupno treće najbolje vrijeme na svijetu u ovoj sezoni a trenutno je najbrži čovjek u Evropi na 800 metara. Iza sebe je ostavio Poljaka Kszczota sa više od sekunde zaostatka. 

 

- Iz trke u trku osjećam se sve bolje i bolje. Već sam imao dvije trke na 1:44 i znao sam da sam na dobrom putu. 


Iskreno malo sam se i sam iznenadio s vremenom iz Monte Carla jer me trener drži još na 90 posto spremnosti, ali i konkurencija je učinila svoje, jer volim se takmičiti s najboljima i to mi daje još veći motiv. Moram ostati strpljiv i vjerovati treneru u potpunosti i njegovim riječima da ću tek u Dohi biti u svojoj top formi. Hvala Bogu zdrav sam, treniram redovno i polako se vraćam tamo gdje mi je i mjesto - izjavio je Tuka. 

 

On je prijavio nastup na Dijamantskoj ligi u Londonu 20. jula i jos čeka potvrdu organizatora.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!