Video / Na području općine Srebrenica

Incident na obilježavanju godišnjice zločina u Zalazju: Žena iz porodice žrtava napala organizatore

Hronika12.07.19, 18:23h

Incident na obilježavanju godišnjice zločina u Zalazju: Žena iz porodice žrtava napala organizatore
Žali se na predstavnike organizacije i predstavnike nadležnih lokalnih institucija kako im je samo važno 12. jula doći i uslikati se, ali da nisu pomogli porodicama žrtava

 

U selu Zalazje u opštini Srebrenica obilježena je 27.godišnjica stradanja 69 Srba koji su ubijeni na Petrovdan. Služen je parastos, te je položeno cvijeće na spomen obilježjima.

 

Tome su prisustvovale porodice žrtava, predstavnici boračkih organizacija, načelnik opštine Srebrenica, te drugi predstavnici lokalne i entiteske vlasti.

 

Desanka Dragičević izgubila je muža, te još brojne članove porodice. Kaže da žrtve zločina počinjenog ovdje na pravdu čekaju godinama, javlja Oslobođenje.

 

Bane Vasiljević izgubio je dva brata. Ističe da srpske žrtve ne vjeruju međunarodnim sudovima, ali ni domaćim. Za njih kaže Naser Orić ostaje ratni zločinac iako ga je Sud BiH oslobodio krivice. Pomirenja i suživota smatra da mora biti, ali da bošnjaci moraju priznati zločine i izviniti se.

 

Istog je mišljenja i načelnik opštine Srebrenica. Ovdje je kaže zločin počinjen na najveći sveti praznik Petrov dan, u srpskim selima kada su ljudi bili nespremni.Navodi da je mnogo bošnjaka stradalo na srpskom pragu, pita se otkud oni tu, dodajući da su došli tu da etnički očiste sela. Narod je stao u odbranu i doživio tragediju, poručio Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

 

Napomenuo i da smatra da je Međunarodni sud jednostran. Osim toga Grujičić je ponovo govorio o žrtvama srebreničkog genocida kazavši da u Potočarima nisu ukopani samo civili, nego vojnici koji su počinili zločin nad srpskim stanovništvom

 

U videu pogledajte kako žena iz porodice žrtava žali se na lošu organizaciju, kako nije svima osiguran prevoz do mjesta spomen obilježja, iako je to obećano. Žali se na predstavnike organizacije i predstavnike nadležnih lokalnih institucija kako im je samo važno 12. jula doći i uslikati se, ali da nisu pomogli porodicama žrtava. Došlo je i do malog incidenta. Detalje pogledajte u videu. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još