MUP RS u saradnji sa drugim bezbjedonosnim agencijama u BiH

Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno i bezbjedno

Hronika11.07.19, 15:19h

Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno i bezbjedno
U saradnji sa bezbjednosnim agencijama, MUPRS-a je obezbijedilo potpunu sigurnost političkih ličnosti iz BiH i inostranstva, kao i drugih zvaničnika i ostalih učesnika Skupa, navodi se u saopćenju

 

Komemorativni skup u Potočarima kod Srebrenice protekao je mirno i bezbjedno, potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

Skup u Memorijalnom centru u Potočarima obezbjeđivali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s drugim bezbjednosnim agencijama u BiH i predstavnicima EUFOR-a.

 

- U saradnji sa bezbjednosnim agencijama, MUPRS-a je obezbijedilo potpunu sigurnost političkih ličnosti iz BiH i inostranstva, kao i drugih zvaničnika i ostalih učesnika Skupa - navodi se u saopćenju.

 

Iako je magistralnim i regionalnim putevima podrinjske regije saobraćaj bio frekventan, tokom trajanja skupa obezbijeđeno je njegovo normalno i nesmetano odvijanje.

 

Skup je završen oko 14 sati.

 

U Memorijalnom centru u Potočarima danas je klanjana dženaza namaz i obavljen ukop 33 žrtve genocida koji je nad Bošnjacima počinjen 1995. godine u "zaštićenoj zoni UN-a" Srebrenici.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook