Čekaju ispred centrale HDZ-a

Radnici Aluminija: Gdje su Kolinda i Čović, neće izbore nikad više dobiti!

Front11.07.19, 13:06h

Radnici Aluminija: Gdje su Kolinda i Čović, neće izbore nikad više dobiti!
25 godina su pojedini političari na vlasti, ja da sam političar, ja bih se povukao sam. Ovo je sramota i nemam riječi. Idemo u Njemačku, napuštam ovu zemlju kazao je jedan od radnika

 

Nekoliko stotina radnika Aluminija okupilo se danas prijepodne ispred centrale HDZ-a u Mostaru kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo posljednjim dešavanjima u ovoj kompaniji. Očekivali su sastanak sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem koji je otišao u Aluminij da razgovara sa Upravom, piše N1.

 

"Lopovi, lopovi...", skandirali su nezadovoljni radnici nakon što je jučer ugašena proizvodnja u Aluminiju.

 

"25 godina su pojedini političari na vlasti, ja da sam političar, ja bih se povukao sam. Ovo je sramota i nemam riječi. Idemo u Njemačku, napuštam ovu zemlju", kazao je jedan od radnika.


Ivan Šakota koji je radio 39 godina u Aluminiju poslao je jasne poruke vlastima u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini.

 

"Gdje je Kolinda, gdje je Čović, sram ga bilo? Ostavio je na cjedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi, vlada skupa sa SDA. Svi su krivi, ovo je sramota šta rade od nas", kazao je Šakota.

 

Predsjednik HDZ BiH Čović ranije je napustio sjedište stranke i otišao na sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija u prostorijama Upravne zgrade Aluminija.

 

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika "Aluminija" Romeo Biokšić kazao je da su ih zvali iz Uprave Aluminija da dođu na sastanak u kancelarije ove kompanije, međutim, oni to odbijaju.

 

Nekoliko stotina radnika Aluminija u ovom trenutku čekaju rasplet situacije ispred centrale HDZ-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još