VIDEO/ Modernizacija ceste na jugu

Radovi u punom jeku: Pogledajte kako izgleda novoizgrađena dionica puta Stolac - Neum

Hronika09.07.19, 17:34h

Radovi u punom jeku: Pogledajte kako izgleda novoizgrađena dionica puta Stolac - Neum
Sljedeća dionica gdje mašine moraju do kraja završiti posao jeste između Drenovca i Stolova

 

 

Saobraćajnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za saobraćaj. Radi se o dionici magistalnog puta M17.3 Stolac - Neum čija se izgradnja odvija punim intenzitetom.

 

Ova dionica podijeljena je na dva lota. Izvođač radova na LOT 1 je Integral Inžinjering a.d. Laktaši, a a vrijednost radova je šest miliona KM, dok je izvođač radova na LOT 2 JV HP Investing d.o.o. Mostar i Putovi d.o.o. Grude čija je vrijednost radova 5,9 miliona KM.

 

Dionica LOT 2 Oštrovac-Broćanac je dugačka oko pet kilometara. Ranije je okončano asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola te od Babinog dola do Oštrovca, a u toku su radovi na probijanju tunela Žaba kod Oštrovca dugačkog čak 975 metara, koji je najveći pothvat na ovom projektu.

 

Sljedeća dionica gdje mašine moraju do kraja završiti posao jeste između Drenovca i Stolova.

 

Portal "Akta.ba" podsjeća da su sredstva za izgradnju puta Neum - Stolac dio programa izgradnje i modernizacije magistralnih puteva u FBiH u vrijednosti od 173 miliona eura, koji kreditnim sredstvima finansiraju Svjetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!