o prošlosti i današnjici

Brnabić: Nisam pozvana u Potočare i neću ići, a dobra poruka nije ni to da Vučić...

Front09.07.19, 13:28h

Brnabić: Nisam pozvana u Potočare i neću ići, a dobra poruka nije ni to da Vučić...
Uputila je najdublje saučešće svim žrtvama sukoba u Bosni i Hercegovini, te istakla da je tu da pomogne kako bi doprinijela da se region učini stabilnijim prije svega zbog mladih

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je potvrdila je da neće prisustovati na obilježavanju godišnjice genocida 11. jula u Srebrenici. 

 

- Nisam pozvana u Potočare i neću ići. Svakako dobru poruku ne daje ni to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tada kao predsjednik Vlade Srbije za 20.godišnjicu od ovog užasnog zločina bio u Potočarima gdje je bio napadnut i životno ugrožen. Do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad i mislim da to nije dobra poruka za regionalnu saradnju - kazala je Brnabić na pres-konferenciji, tokom samita Procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP) na Jahorini.   

 

Uputila je najdublje saučešće svim žrtvama sukoba u Bosni i Hercegovini, te istakla da je tu da pomogne kako bi doprinijela da se region učini stabilnijim prije svega zbog mladih. 

 

- Ako se stalno vraćamo na jedne te iste nesporazume među nama, neslaganja i prošlost, te ne gledamo u budućnost onda ni region neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti - smatra Brnabić.    

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još