nakon incidenta na aerodromu

Oglasila se ambasada Turske u BiH: Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo, prepirka je brzo riješena...

Front08.07.19, 18:47h

Oglasila se ambasada Turske u BiH: Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo, prepirka je brzo riješena...
Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, došlo je do malog spora koji proizilazi iz Protokola

 

Prilikom slijetanja aviona danas u Sarajevo u kojem se nalazila delegacije Republike Turske na čelu s predsjednikom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom, članovi njegovog osiguranja su imali spor s pripadnicima Granične policije BiH koja je nadležna za Međunarodni aerodrom u Sarajevu. 

 

Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, došlo je do malog spora koji proizilazi iz Protokola. 

 

- Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna verbalna prepirka brzo je riješena. U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su veoma dobri. Ovako važna posjeta ne bi trebala biti zasjenjena tako jednostavnim događajem - rečeno je Feni u Ambasadi Republike Turske u BiH. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još