ima li spasa

Nakon propalih pregovora: Ko je novi potencijalni investitor u Aluminij?

Hronika08.07.19, 17:44h

Nakon propalih pregovora: Ko je novi potencijalni investitor u Aluminij?
Nedavno su "saznali za odluku FBiH da se traži strateški partner za Aluminijski kombinat Mostar

 

Nakon što su propali pregovori Vlade FBiH i Glencorea kao potencijalnog investitora u posrnuli mostarski Aluminij, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je danas da su jutros dobili još jedno pismo namjere od firme Manna World Holding Trust u kojem traže sastanak kod premijera FBiH, dopredsjednice Vlade FBiH i njega - piše N1.

 

U pismu koje su poslali na adresu Aluminija preko predstavnika Business Law Advisors, potencijalni investitori navode da "Trust osigurava sredstva zemljama i privatnim tvrtkama za projekte koje imaju društveno-ekonomski utjecaj i poboljšavaju uvjete svih ljudi na globalnoj razini". 


Nadalje, kako se navodi u pismu, iskazan je "interes Trusta da istraži financiranje projekta Aluminijskog kombinata Mostar" jer, kako su naveli u pismu, nedavno su "saznali za odluku FBiH da se traži strateški partner za Aluminijski kombinat Mostar.

 

"Sukladno tome, Trust je zainteresiran za daljnje razgovore o potencijalnoj kupnji Aluminijskog kombinata Mostar. U tu svrhu zahtjevamo da strane potpišu dokumente o nedozvoljenom odavanju poslovnih tajni kako bi se omogućilo potpuno otkrivanje i razmjena informacija vezanih uz transakciju i povezanu strukturu financiranja. Ako je ovaj uvjet prihvatljiv za vas, navedite daljnje upute i informacije o statusu i uvjetima koje zahtijevaju trenutni dioničari uključujući vaš Nadzorni odbor, FBiH i Republiku Hrvatsku, usmjeravanjem svih komunikacija i kontakt informacija putem našeg predstavnika i europskog analitičara, gospodina Teomana Alibegovića", stoji u pismu koje potpisuje Pascale Henn.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još