Predsjednik Turske stigao u dvodnevnu posjetu

Erdogan doputovao u BiH: Ide na mezar Izetbegoviću, pa na večeru u zgradi Predsjedništva BiH

Front08.07.19, 14:08h

Erdogan doputovao u BiH: Ide na mezar Izetbegoviću, pa na večeru u zgradi Predsjedništva BiH
U zgradi Predsjedništva planirana je svečana večera u čast šefova delegacija zemalja učesnica SEECP-a

 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je u BiH. Avion s delegacijom sletio je na Sarajevski aerodrom.

 

Kako je zabilježio reporter Avaza, prisutne su jake mjere sigurnosti, policajci su s dugim cijevima na aerodromu, snajperisti na krovu...

 

Prvog dana posjete Sarajevu Erdogan će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, a susrest će se i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. U zgradi Predsjedništva planirana je svečana večera u čast šefova delegacija zemalja učesnica samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

 

Predsjednik Turske i lider SDA Bakir Izetbegović posjetit će danas šehidsko mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

 

Posjeta je najavljena u 14:30 sati, saopćeno je iz SDA.

 

U utorak, drugi dan posjete, Erdogan će provesti na Jahorini, gdje će se održati regionalni forum saradnje država južne Evrope.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još