VIDEO/ PRVI NALET NAJAVLJENOG ZAHLAĐENJA

Kod susjeda već stiglo nevrijeme: Olujni vjetar, kiša i led, za samo 10-tak minuta temperatura pala za osam stepeni...

Hronika07.07.19, 15:53h

Kod susjeda već stiglo nevrijeme: Olujni vjetar, kiša i led, za samo 10-tak minuta temperatura pala za osam stepeni...
Radio Rijeka javlja da je u roku od samo deset minuta, između 12:20 i 12:30 sati, u Rijeci temperatura pala za 8°C. U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabilježen je i najjači udar vjetra od 75 kilometara na sat

 

 

Dijelove Hrvatske u poslijepodnevnim je satima zahvatio prvi nalet nevremena koje su prognostičari najavljivali proteklih nekoliko dana.


Kako javlja portal Zagorje.com, oko 14 sati, prema podacima čitatelja spomenutog portala, sitnija tuča padala je u Krapinskim Toplicama, Klanjcu, Tuheljskim Toplicama, Tuhlju, Donjoj i Gornjoj Stubici, Lugu Zabočkom, Svetom Križu Začretju...


Tuča većeg promjera padala je u Klokovcu, Čretu u Krapinskim Toplicama, u Budinščini, Maloj Erpenji, Hršak Bregu, Benkovom u Pregradi, okolici Krapine...

 


Nevrijeme se u ranim poslijepodnevnim satima obrušilo i na šire područje Rijeke.


Radio Rijeka javlja da je u roku od samo deset minuta, između 12:20 i 12:30 sati, u Rijeci temperatura pala za 8°C. U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabilježen je i najjači udar vjetra od 75 kilometara na sat, pa stvarno govorimo o neveri, prenosi Jutarnji.hr.


U isto vrijeme, u Klani je palo 35 litara kiše. Već pola sata kasnije počelo se razvedravati, tako da je u Rijeci u 14 sati izmjereno 18°C, a na otocima se moglo kupati uz temperature zraka od blizu 30°C.


Lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina - to je sintagma koju ćemo sve češće upotrebljavati, tvrdi meteorolog Pomorskoga meteorološkoga centra Rijeka Ivan Novak.


Nevera koja je pogodila Rijeku u rano nedjeljno poslijepodne dio je predfrontalnog sustava koji se još uvijek približava sa sjevera. Na lokalne pljuskove moramo biti spremni sve do četvrtka, kada ćemo vjerojatno moći uživati u više sunca, navodi Novak.


Prema najavama prognostičara, glavnina promjene vremena tek slijedi do kraja dana i u noći s nedjelje na ponedjeljak.

 

Juče su i bh. meteorolozi najavili drastičnu promjenu vremena od ove sedmice, o čemu mižete čitati u tekstu: Pripremite se, stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera prijete mutni oblaci.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!