foto/ lokalci već ranije svašta pravili u njenu čast

Slovenci digli spomenik Melaniji Trump: Neki kažu da izgleda kao 'strašilo', neki da je predivan, a vi?

Hronika06.07.19, 18:20h

Slovenci digli spomenik Melaniji Trump: Neki kažu da izgleda kao 'strašilo', neki da je predivan, a vi?
Skulpturu je izradio slovenski umjetnik Ales Zupevc u drvetu, uz pomoć motorne pile. Pokazuje prvu damu u plavoj haljini s podignutom lijevom rukom kao da maše

 

Najpoznatija prva dama na svijetu, Melania Trump, prava je zvijezda, posebno u svom rodnom mjestu Sevnica u Sloveniji.

 

Od kad je postala prva dama zarade željni lokalci tako su napravili tortu u njezinu čast, med pa čak i papuče. A sada i pravi pravcati kip.  Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa.

 

Skulpturu je izradio slovenski umjetnik Ales Zupevc u drvetu, uz pomoć motorne pile. Pokazuje prvu damu u plavoj haljini s podignutom lijevom rukom kao da maše. Tako zapravo oponaša pozu koju je imala na inauguraciji svog supruga 2017. godine. 

 

melania-trump-spomenik

 

Neki su ovo umjetničko djelo zbog prirode u kojoj se nalazi počeli nazivati "strašilom". 

 

"Mogu razumjeti da će neki reći da u potpunosti ne odgovara njezinom izgledu", rekao je Downey, no on krajnji rezultat, ovu skulpturu, smatra predivnom. 

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Express.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!