PUNAC IZBO ZETA, SVEMU JE KUMOVAO ALKOHOL

Visoko u šoku nakon krvave tragedije: Bolje vam je ne idite u Lisovo, svega je nekoliko kuća, napast će i vas!

Hronika05.07.19, 20:23h

Visoko u šoku nakon krvave tragedije: Bolje vam je ne idite u Lisovo, svega je nekoliko kuća, napast će i vas!
Posebno su Visočani u nevjerici, jer je punac ubio zeta, kojeg, inače, u ovom mjestu svi znaju

 


Visokom je danas, nakon jučerašnjeg ubistva Armina Islamovića (27) u mjestu Lisovo, gdje ga je nožem ubo punac Fikret Rožajac (45), bilo pojačano prisustvo policijskih patrola.


Na skoro svakom ćošku mogla se vidjeti policijska patrola, a brojni mještani još su u šoku zbog ubistva 27-godišnjeg mladića.


Posebno su Visočani u nevjerici, jer je punac ubio zeta, kojeg, inače, u ovom mjestu svi znaju, piše Avaz.


- Uvijek je bio problematičan. Već je jednom ubio čovjeka. Bolje vam je ne idite gore, u Lisovo, svega je nekoliko kuća, napast će i vas. Čuvajte sebe, problematični su - upozoravali su Avazovu ekipu mještani Visokog.


Podsjetimo, ubistvu je prethodila svađa, a svemu je kumovao alkohol. Rožajac, koji je bio pijan, nakon kraće svađe sa zetom, uzeo je nož i usmrtio ga.


Povodom ovog slučaja oglasili su se i iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kazavši da je dežurni tužilac na mjestu događaja obavio uviđaj.


Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, obavit će se obdukcija tijela stradalog i ostale istražne radnje.


⁃ Osumnjičeni će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva te će biti ispitan, nakon čega će se tužilac opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu - kaže Poljac.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!