ispunili zahtjevne kriterije

Ovo su nove policijske snage KS: 118 kadeta položilo zakletvu

Hronika05.07.19, 12:01h

Ovo su nove policijske snage KS: 118 kadeta položilo zakletvu
Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica ponosan je, kaže, što je prisustvovao svečanosti policijske zakletve čija su čast i suština uvijek imali i imat će veliku vrijednost

 

Kadeti, njih 118, položili su danas zakletvu i time promovirani u čin policajca Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

 

Nakon svečane zakletve, Haris Isanović je uime svih njih kazao da i u nastupajućem probnom jednogodišnjem radu žele opravdati ukazano povjerenje maksimalnim zalaganjem i doprinosom u kreiranju što sigurnijeg ambijenta za građane Kantona. 

 

Vršilac dužnosti kantonalnog policijskog komesara Milorad Bašić rekao je da će 118 promoviranih policajaca potpisati ugovore o radu i da su oni ispunili rigorozne i zahtjevne kriterije među 1.675 prijavljenih kandidata. 

 

Njihovo stupanje na policijsku dužnost, dodao je Bašić, značajna je podrška operativnoj sposobnosti policije Kantona, zbog čega se današnji dan smatra veoma značajnim jer će djelimično ublažiti problem nedostatka policijskih kadrova u aktuelnim zahtjevnim sigurnosnim rizicima.   

 

Komesar je poručio da se od novih službenika očekuju upornost i predanost u izvršavanju časne dužnosti, profesionalan i pošten odnos, što podrazumijeva i jednak tretman prema svakom građaninu. 

 

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica ponosan je, kaže, što je prisustvovao svečanosti policijske zakletve čija su čast i suština uvijek imali i imat će veliku vrijednost.

 

Promovirani kadeti izabrali su da štite građane i državu od zla, dodao je ministar, podsjećajući da policajci u njihovom časnom poslu rizikuju i vlastiti život. 

 

Njihova zakletva je zavjet državi BiH, gradu i građanima, zaključio je Katica. 

 

Kadrovi promovirani danas u čin policajca su 36. generacija kadeta koji su uspješno završili odgovarajuću obuku na Policijskoj akademiji u Sarajevu. 

 

Zakletvu su položili pred ministrom unutrašnjih poslova i vršiocem dužnosti kantonalnog policijskog komesara. 

 

Tom svečanom činu prisustvovali su članovi rodbine, starije kolege i prijatelji, predstavnici kantonalne, federalne i državne vlasti, kao i mediji.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!