ŽESTOKA REAKCIJA IZ DF-A NA KOLAPS ALUMINIJA

Krivo vam je mrsko 'političko Sarajevo', a od njega spas tražite! Pomeli ste sve nepodobne radnike, posebno Bošnjake i Srbe!

Front04.07.19, 12:02h

Krivo vam je mrsko 'političko Sarajevo', a od njega spas tražite! Pomeli ste sve nepodobne radnike, posebno Bošnjake i Srbe!
Radnici su odabirani brižno, sistematično, prioritetno od nedomicilnog stanovništva da poprave “nacionalnu sliku“ “stolnog Grada” i da dokažu izopćenim bivšim radnicima da su supstituisani sa “stručnijim kadrom” koji će omogućiti procvat Giganta - tvrdi se, između ostalog, u saopštenju Demokratske fronte


Povodom najnovijih dešavanja u vezi sa preduzećem Aluminij Mostar oglasio se zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Ahmed Džubur.

 

Džubur ističe da je “Političko Sarajevo” po “jahačima apokalipse” krivo što je Aluminij od devedesetih godina do današnjih dana bio “zabranjeni teritorij” za nepodobne radnike, posebno srpske i bošnjačke nacionalnosti te radnike iz kategorije “ostalih”.


- Prije nego što su dosegnuli neumitnu apokalipsu do kože su ogolili bjesomučnim jahanjem sve finansijske potencijale nekada supermoćnog giganta. Sve upravljačke strukture su brižno odabirane kako bi svakoliku korist od ekskluzivno HDZ-ove firme imali pripadnici jednog naroda, jedne stranke, privilegovane i od “Boga dane političke i tajkunske oligarhije”. Radnici su odabirani brižno, sistematično, prioritetno od nedomicilnog stanovništva da poprave “nacionalnu sliku“ “stolnog Grada” i da dokažu izopćenim bivšim radnicima da su supstituisani sa “stručnijim kadrom” koji će omogućiti procvat Giganta - kazao je Džubur.


Umjesto cvjetnih vrtova ovih dana, dodaje Džubur, svjedočimo pripremi nedostojanstvenog pokopa firme koja je stvarno umrla devedesetih godina kada je postala bolesni, nacionalistički projekat koji je kolateralno pomeo bivše nepodobne radnikem ali i značajne finansijske resurse svakog stanovnika Federacije BiH.


- Očigledna pljačka velikih razmjera koju su konstatovali i nad kojom su se snebivali svi relevantni revizori poslovanja Aluminija je u više navrata prethodnih par desetljeća peglana nevjerovatnim ustupcima “političkog Sarajeva” od kojih koristi nisu imali radnici. Oni su radili težački, korektno za svoje porodice u složenim zdravstvenim uslovima, posebno pogona “Glinice” - rekao je Džubur.


- Stvarni grobari Aluminija su danas na ulici sa prosvjednicima, u prvom ešalonu sa Upravljačkom strukturom koja je prošla sve filtere kadrovskog profiliranja i drilovanja kako bi u samrtnim danima Aluminija uputila “posljednj”, hinjski, bezobrazni hropac onima koji nemaju nikakve veze sa stotinama miliona brutalno opljačkanog novca. Hropac minutu nakon dvanest sati. Sve prije toga je historija-povijest nezabilježene pljačke pod krinkom zaštite vitalnih nacionalnih interesa. Ponovo se spas traži od mrskog “političkog Sarajeva jer je ono krivo što je svaki ravnatelj i dionik upravljačkih struktura morao biti isključivo iz HDZ-a - kazao je Džubur, navodi se u saiopštenju DF-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 78

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još