Saopštenje Nezavisnog odbora Skupštine KS

'Donesena je pravilna i na zakonu utemeljena odluka u predmetu Vahid Ćosić'

Front03.07.19, 21:04h

'Donesena je pravilna i na zakonu utemeljena odluka u predmetu Vahid Ćosić'
Podsjećamo javnost da je Nezavisni Odbor Skupštine Kantona Sarajevo koncem 2016. godine po disciplinskoj prijavi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo kao prvostepeni disciplinski organ proveo disciplinski postupak i utvrdio disciplinsku odgovornost bivšeg policijskog komesara, saopšteno je iz Press službe KS

 

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo obavještava javnost da je Opštinski sud u Sarajevu dana 19.06.2019 godine donio prvostepenu presudu broj 065 0 Rs 627379 Rs u predmetu Vahid Ćosić protiv Kantona Sarajevo, odnosno Nezavisnog Odbora radi poništenja rješenja o utvrđivanju disciplinske odgovornosti, kojom je u cijelosti odbio tužbeni zahtjev tužitelja Vahida Ćosića kao neosnovan i istovremeno potvrdio da je Nezavisni Odbor donio pravilnu i na zakonu utemeljenu odluku.


Podsjećamo javnost da je Nezavisni Odbor Skupštine Kantona Sarajevo koncem 2016. godine po disciplinskoj prijavi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo kao prvostepeni disciplinski organ proveo disciplinski postupak i utvrdio disciplinsku odgovornost bivšeg policijskog komesara Vahida Ćosića za davanje netačnih podataka koje su uticale na donošenje odluka nadležnih organa, saopšteno je iz Press službe KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!