Advokat svjedoči pred glavnim tužiocem Lepirom

Tomić tvrdi: 'Davor mi je rekao da ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu - pripadaju njemu'

Hronika03.07.19, 18:24h

Tomić tvrdi: 'Davor mi je rekao da ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu - pripadaju njemu'
Čije su pare, taj stoji iza zločina i uvjeren sam da tu nema dileme, kaže Tomić

 


Advokat Duško Tomić potvrdio je za „Novosti“ da će, u srijedu, glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva u Banjaluci, Želimiru Lepiru, svjedočiti šta zna o mogućem motivu ubistva mladića Banjalučanina Davida Dragičevića.

 

Tomić kaže da ima saznanja da je „David, kao vrstan haker, ušao u račun jedne firme na kojem su bili ogromni iznosi para i da je zato došao u nevolju“.

 

– Čije su pare, taj stoji iza zločina i uvjeren sam da tu nema dileme – kaže Tomić.

 

– To sam, pred mojim saradnikom Zlatkom Subotićem, koji je prije nekoliko dana svjedočio na te okolnosti policiji u Banjaluci, predočio Davidovom ocu, Davoru Dragičeviću.

 

– Davor mi je rekao da je David, po otkriću tog novca, račun zaštitio sa šest šifri. Na moje riječi da David, kad se našao u nevolji, možda nije mogao da se sjeti šifri, njegov otac mi je rekao da je mogao, ali nije htio. Zbog toga je, eto, po mom dubokom mišljenju, platio glavom.

 

Tomić kaže da je američki FBI tražio od Okružnog tužilaštva u Banjaluci da dobiju laptop, koji je koristio nesretni mladić, ali pod uslovom da roditelji potpišu saglasnost za ulazak u privatnost. Međutim, kako kaže Tomić, koji je u to vrijeme bio punomoćnik Davidovog i oca i majke, predaja laptopa i potpis saglasnosti za ulazak u privatnost su izostali. Zašto? To je, kako dodaje, pitanje za Davora Dragičevića.

 

– Davor mi je, pred svjedokom Subotićem, takođe, rekao da, „ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu, pripadaju njemu“. Nisam se složio sa njim, objašnjavajući da u tome ne mogu da učestvujem. Pitao me je jesam li ja njegov ili nečiji drugi advokat. Pokušao sam mu da objasnim da pravni zastupnik nema pravo da laže, da krije istinu, jer postaje krivično odgovoran, za razliku od branioca okrivljenog, ali to Davor nije htio da shvati. Oko toga smo se razišli. Meni je bilo i ostalo važno da se istina utvrdi i zato sam spreman da svjedočim, i kao pravnik, i kao čovjek, i kao otac – kaže Tomić.

 

Sramno je, kaže Tomić, što su mu, nedavno, u Sarajevu „Davorove pristalice“, skandirale da je lažov, „a baš on sve čini za istinu“.

 

– Ne bi bilo dobro da lažem, pa da me hvale, jer su to ćorava posla – kaže Tomić, vjerujući da se bliži dan kad će, van razumne sumnje, biti ustanovljeno ko je odgovoran za smrt Davida Dragičevića i kakvi su motivi bili.

 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još