SPECIJALNA PORUKA ZA ASIMA SARAJLIĆA

Konaković uzvraća SDA: Pravite buku, galamite, sve vam smeta... Sad ćemo vas naučiti kako se ponaša prava pozicija!

Front03.07.19, 14:54h

Konaković uzvraća SDA: Pravite buku, galamite, sve vam smeta... Sad ćemo vas naučiti kako se ponaša prava pozicija!
Ono što je dobro, napokon su shvatili da su opozicija i prestali su najavljivati smjenu Vlade, to smo ih naučili. Sad ćemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nešto konkretno i kako da prestanu da prave buku - poručio je Konaković

 


Nastavlja se javno prepucavanje na relaciji Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu i Vlade KS. I dok iz SDA pljušte napadi i prozivke, iz Vlade KS stižu odgovori... A među onima koji uzvraća udarac je i bivši istaknuti član SDA, saad lider "Naroda i pravde", Elmedin Konaković koji je, kao i obično, svoj odgovor uputio preko Facebooka.


U njemu se navodi sljedeće:     


Osjetim da će opozicija bukom i čestim ponavljanjem, uglavnom izmišljenih stvari, pokušati ovu Vladu prikazati losijom od prethodnih.


Vladu koja je napravila nekoliko grešaka, odmah o njima javno govorila i korigovala.

 
Porediće to sa sistemom u kojem tajkuni ne plaćaju komunalne usluge, a razlika se pokriva iz budžeta, u kojem su u preduzeća zaposleni isključivo stranački ljudi, tendere dobijale uglavnom stranačke firme, u kojem su direktori osnovnih škola imenovani samo ako stranka kaže da može, sistemom u kojem je stranačka pripadnost važnija od svega.

 
Sistemom u kojem tužilastva štite počinioce različitih djela, da ne nanesu štetu stranci.

 
Glasno će govoriti kako apsolutna kontrola javnih nabavki ne znači ništa, kako je registar uposlenih u kojem možete naći sve uhljebe stranačke nije potreban, kako ne trebaju supervizori zapošljavanja.
Po njihovim standardima to i jeste nepotrebno, smeta.

 
Izgradnja saobraćajnica, nikad u isto vrijeme više gradilišta, više zgrada se utopljava u ovoj godini nego u svim prethodnim, kapitalnih investicija više nego ikad, Prva transverzala u zamahu, više novca za nauku, sport, djecu sa poteskoćama u razvoju, borce.


Projekat zapošljavanja svih članova porodica šehida i poginulih boraca, izgradnja zgrade MUP-a, napokon rekonstrukcija vodovodne mreže, subvencija za vrtiće, izgradnja igrališta za najmlađe i još mnogo, mnogo toga.


Njima je neko rekao da budu glasni i da to često ponavljaju!

 
Ono što je dobro, napokon su shvatili da su opozicija i prestali su najavljivati smjenu Vlade, to smo ih naučili.
Sad ćemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nešto konkretno i kako da prestanu da prave buku -
poručio je Konaković.

 

Nešto kasnije posebno se obratio predsjedniku KO SDA i poručio...


- Asimu Sarajliću treba platiti gostovanja na svim televizijama u prime time terminima, da sve ovo sa press konferencije ponovi, ako neko nije vidio.
I to baš njemu.
Ništa ga ne bih dodatno pitao, samo da sve ovo ponovi.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još