ubica prebačen u bolnicu u podgorici

Ubijena Ljiljana Ratković iz Trebinja kćerka je Božidara Vučurevića, zloglasnog načelnika koji je bombardovao Dubrovnik

Hronika03.07.19, 11:48h

Ubijena Ljiljana Ratković iz Trebinja kćerka je Božidara Vučurevića, zloglasnog načelnika koji je bombardovao Dubrovnik
Hrvatska Vučurevića tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina prošlog stoljeća

 

KĆI nekadašnjeg čelnika Trebinja Božidara Vučurevića koji je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine, ubijena je, a počinitelj ubojstva je njezin suprug, prenijeli su u srijedu lokalni mediji.

 

Iz Okružnog tužiteljstva u Trebinju potvrdili su da je žena koja je u utorak poslijepodne ustrijeljena na radnom mjestu u Zavodu za zdravstveno osiguranje Ljiljana Ratković (51).

 

Ona je Vučurevićeva kći, a ubio ju je suprug Slaviša Ratković.

 

"Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije s ukrasnom vrećicom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda na sebe u predjelu uha", izjavio je okružni tužitelj Žarko Milić potvrdivši da su sve zabilježile nadzorne kamere.

 

Žena je preminula na licu mjesta, a ubojica je preživio pokušaj samoubojstva i prebačen je u bolnicu u Podgorici.

 

U tijeku je istraga koja treba utvrditi motive zločina.

 

Optužen za bombardiranje Dubrovnika

 

Hrvatska Vučurevića tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Županijsko tužiteljstvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine - piše Index.

 

Kao predsjednik Skupštine općine Trebinje, predsjednik Srpske autonomne oblasti Hercegovine, predsjednik Kriznog štaba i ratnog štaba općine Trebinje te predsjednik Ratnog predsjedništva Trebinja, kako je navedeno, okrivljeni je tijekom 1991. pa do 29. listopada 1995., djelujući individualno i u suradnji s predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, planirao, poticao, naredio i na drugi način pomogao u provođenju ideje stvaranja tzv. Velike Srbije na prostoru bivše Jugoslavije, okupacijom i pripajanjem dijelova teritorija Hrvatske i protjerivanjem hrvatskog stanovništva, navodi se u optužnici.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još