Skočila s čamca jer se htjela rashladiti

Tužan kraj drame na jezeru Como: Švicarska nogometašica pronađena mrtva na dnu

Hronika02.07.19, 19:36h

Tužan kraj drame na jezeru Como: Švicarska nogometašica pronađena mrtva na dnu
"Pomislila sam kako me željela preplašiti i da će se iznenada pojaviti s druge strane broda", rekla je Florijanina prijateljica pa dodala: "Vrištala sam i zvala njeno ime, a onda i nazvala hitnu službu"

 

Florijana Ismaili, 24-godišnja nogometašica Young Boysa i švicarska reprezentativka, pronađena je na dnu jezera Como nakon što je nestala prije tri dana.

 

Skočila je s čamca u jezero Como u Italiji kako bi se rashladila za vrijeme odmora. Na tom je dijelu jezero duboko oko 200 metara, a prijateljica ju je čekala i dozivala, prenosi Index.

 

"Pomislila sam kako me željela preplašiti i da će se iznenada pojaviti s druge strane broda", rekla je Florijanina prijateljica pa dodala: "Vrištala sam i zvala njeno ime, a onda i nazvala hitnu službu".

 

Policija i vatrogasci odmah su krenuli u potragu za nogometašicom i nakon tri dana stigle su najcrnje vijesti.

 

"Pretražili smo područje dva kilometra od mjesta na kojem je Florijana zadnji put viđena. Pomoći će i helikopteri i ronioci", rekao je šef akcije spašavanja Giuseppe Camassau nakon prvog dana istrage pa istaknuo:

 

"Jezero Como je podmuklo, ima jake struje pod mirnim vodama".

 

Ismaili je kapetanica Young Boysa, albanskog je porijekla, a prošle sezone zabila je sedam golova i bila najbolji strijelac ekipe. Za Švicarsku je upisala 33 nastupa, a posljednji prije svega dva tjedna. Bila je i dio sastava na Svjetskom prvenstvu 2015., ali nije ulazila u igru.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!