Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica protiv Alena Aleta iz Sarajeva zbog krijumčarenja migranata: Pokušao pobjeći policiji, ali...

Hronika02.07.19, 13:02h

Podignuta optužnica protiv Alena Aleta iz Sarajeva zbog krijumčarenja migranata: Pokušao pobjeći policiji, ali...
Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi

 

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Alena Aleta, rođenog 1982. godine u Sarajevu, državljanina Bosne i Hercegovine.

 

Optuženi se tereti da je u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, prevozom kroz teritoriju BiH, omogućio nezakonit transport i boravak šest migranata, državljana Sirije i Iraka.

 

Prema navodima optužnice, optuženi je 17.10.2018. godine, po prethodnom dogovoru i za ugovoreni novčani iznos, zajedno s migrantom koji ga je angažovao u Sarajevu, grupu od pet migaranata koji su predhodno ilegalno prešli preko državne granice iz R Srbije u BiH, preuzeo na prethodno dogovorenom mjestu na području Sapne te ih povezao u pravcu Sarajeva, znajući da navedeni migranti ne ispunjavaju uslove za zakonit boravak u BiH.

 

U izvršenju kivičnog djela optuženi je otkriven prilikom pokušaja kontrole vozila od ovlaštenih službenih osoba PU Kladanj, odbivši da na znak zaustavi vozilo kojim je upravljao, ali je u policijskoj potjeri sustignut i time spriječen u namjeri bjekstva.

 

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!