Raskol u SDP-u BiH

SDP započinje proces formiranja vlasti sa SDA u TK! Nikšić: Nadam se da su svjesni posljedica!

Front02.07.19, 07:43h

SDP započinje proces formiranja vlasti sa SDA u TK! Nikšić: Nadam se da su svjesni posljedica!
Izvor navodi da je sa 44 glasa za i četiri glasa protiv donesena odluka da SDP u Tuzli formira vlast sa SDA

 

Kantonalni odbor SDP Tuzla donio je odluku da započne proces formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu zajedno sa SDA.

 

Informaciju je za Faktor.ba potvrdio Enver Bijedić, predsjednik KO Tuzla.

 

Izvor navodi da je sa 44 glasa za i četiri glasa protiv donesena odluka da SDP u Tuzli formira vlast sa SDA.

 

Podsjećamo, Glavni odbor SDP BiH donio je odluku prema kojoj ta stranka neće ići u proces formiranja vlasti sa SDA, HDZ i SNSD.

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je priznao kako je "mali dio kluba zastupnika" odlučio da prekrši odluku organa stranke.

 

"Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje", kazao je za N1 Nikšić.

 

On je ocijenio kako to "očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku".

 

"Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku. Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokušaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti", poručio je prvi čovjek SDP-a BiH.

 

Dodao je kako su "odluke organa SDP BiH na snazi i neće se mijenjati"...

 

"Odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD. Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine", zaključio je u rekaciji za N1 Nermin Nikšić.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još