zahtijeva stavljanje van snage

Radončić pisao Konakoviću i Forti: Neprihvatljiva odluka o dodjeljivanju 200.000 KM nepostojećoj instituciji!

Front01.07.19, 11:27h

Radončić pisao Konakoviću i Forti: Neprihvatljiva odluka o dodjeljivanju 200.000 KM nepostojećoj instituciji!
Stoga od vas, kao odgovornih ljudi, za koje sam siguran da ste antikoruptivne ličnosti, bezuvjetno zahtijevam da istu odluku u najkraćem roku stavite van snage

 

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, jutros je uputio pismo Elmedinu Konakoviću, predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo, i Edinu Forti, premijeru KS, koje prenosimo u cijelosti:

 

- Iz medija sam upoznat o postojanju, za mene i SBB, neprihvatljive odluke o dodjeljivanju budžetskog novca u iznosu od 200.000 KM praktično nepostojećoj instituciji, nevladinoj organizaciji Institut za kulturu i umjetnost.

 

Stoga od vas, kao odgovornih ljudi, za koje sam siguran da ste antikoruptivne ličnosti, bezuvjetno zahtijevam da istu odluku u najkraćem roku stavite van snage da bismo izbjegli situaciju u kojoj SBB nije zainteresiran da ostane dio aktuelne skupštinske većine.

 

Istovremeno vas molim da primite k znanju informaciju da će stranački organi SBB-a uskoro donijeti odluku o ministarskom i stranačkom statusu gospodina Mirvada Kurića, koji je inicijator sporne odluke - piše u Radončićevom pismu.

 

pismo-radoncic

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još