OSTAJU JOŠ ŠAROVIĆ I MILIČEVIĆ

Niko neće da stane na čelo SDS-a: Zašto je i Mićo Mićić odustao od kandidature za predsjednika?

Front29.06.19, 17:37h

Niko neće da stane na čelo SDS-a: Zašto je i Mićo Mićić odustao od kandidature za predsjednika?
Kazao je da SDS sutra očekuju vjerovatno najvažniji unutarstranački izbori u prethodnih 20 godina

 

 

Odustajem od kandidature za predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS), dajući time konkretan doprinos u postizanju konsenzusa oko jednog kandidata, saopćio je potpredsjednik te stranke Mićo Mićić

 

Kazao je da SDS sutra očekuju vjerovatno najvažniji unutarstranački izbori u prethodnih 20 godina. 

 

- U trenutku duboke krize u kojoj je stranka već nekoliko godina iz niza objektivnih, ali i subjektivnih razloga, sada nam je najpotrebnije da pogledamo jedni druge u oči, prevaziđemo podjele i vratimo SDS na mjesto koje joj pripada od osnivanja i stranke i Republike Srpske – naveo je Mićić. 

 

Dodao je da, zbog toga, a prije svega zbog jedinstva koje je prijeko potrebno, odustaje od kandidature za predsjednika SDS-a. 

 

Pozvao je i sve ostale članove SDS-a, prije svega, novog predsjednika, da već od prvog dana poslije unutarstranačkih izbora, prvi i najvažniji zadatak bude oporavak SDS. 

 

Aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica povukao je jučer kandidaturu u korist Mirka Šarovića, uz koga je kandidat još i Milan Miličević.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!