Ovo želite znati

Rashladite automobil za nekoliko sekundi: Spasonosni trikovi koji spuštaju temperaturu u vozilu za 10-ak stepeni

Auto & Dom28.06.19, 20:11h

Rashladite automobil za nekoliko sekundi: Spasonosni trikovi koji spuštaju temperaturu u vozilu za 10-ak stepeni
Tokom ljeta je dobro na sjedišta staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu…). Na taj način će vam biti ugodnije sjediti u automobilu, osjećaj vrućine biće zasigurno manji

 

 

Sjesti u pakleno vruć automobil nakon što je po ovim vrućinama satima stajao na suncu nije samo izrazito neugodno i iscrpljujuće, već može biti i opasno za život. Koliko god vam se žurilo, imajte na umu da nećete nigdje stići ako vam srce otkaže od vrućine; zato usporite, dobro rashladite vozilo i tek onda sjednite u njega.

 

Postoji trik koji najbrže rashlađuje pregrijanu unutrašnjost vozila. Oni koji su ga isprobali tvrde kako spušta temperaturu za 10-ak stepeni, što je sasvim dovoljno da izdržite do odredišta. Sve što trebate učiniti ponavljanje je ova dva koraka koraka:

 

Spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata.

 

Vozačeva vrata otvarajte i zatvarajte kao da mašete lepezom.

 

I to je to! Vidjećete koliko se brzo u vašem vozilu spušta temperatura. Međutim, možete djelovati i preventivno te barem malo olakšati ulazak u vruć automobil.

 

Tokom ljeta je dobro na sjedišta staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu…). Na taj način će vam biti ugodnije sjediti u automobilu, osjećaj vrućine biće zasigurno manji. Takođe je dobra ideja nakon parkiranja ostaviti malo otvorene prednje prozore kako bi vazduh stalno cirkulisao  vozilom.

 

Još jedna neugodnost na ljetnim vrućinama nastupa kada konačno sjednete u automobil i trebate staviti ruke na volan, a on je pregrijan. Zato volan smotajte na suprotnu stranu kada ostavljate vozilo. Jednom kad se vratite, samo ga zarotirajte dok se ne vrati u početni položaj i najvrući dio ostaje dolje.

 

(net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!