Promovisana kampanja 'Go Belgrade'

U Sarajevu predstavljena turistička ponuda Beograda: Koncerti Stefanovskog, Ramazzottija, Medunjanin...

Zabava28.06.19, 15:13h

U Sarajevu predstavljena turistička ponuda Beograda: Koncerti Stefanovskog, Ramazzottija, Medunjanin...
Za povećanje broja turista iz BiH zaslužan i svakodnevni let između dvije prijestolnice, koji traje svega pola sata

 

Turistička organizacija Beograda u okviru promotivne kampanje "Go Belgrade" u Sarajevskom hotelu „Europe“ je 27. juna 2019. godine predstavila turističku ponudu glavnog grada Srbije.

 

Katarina Denčić iz Turističke organizacije Beograda istakla je da je nakon prošlogodišnje promocije Beograda u Sarajevu, ukupan broj posjetilaca u tom gradu porastao za četiri posto, a da je u prva četiri mjeseca ove godine broj turista iz BiH povećan za 13 posto.


Iz tog razloga mogu da navedem da smo mnogo ponosni i da smo vas, kao naše prijatelje, izabrali za prvu destinaciju u regionu za promociju u oviru kampanje  "Go Belgrade" - izjavila je Denčić.

 

Dodala je da je za povećanje broja turista iz BiH zaslužan i svakodnevni let između dvije prijestolnice, koji traje svega pola sata.


Govoreći o ponudi glavnog grada Srbije, Denčić je istakla da pored dobro poznatih ambijentalnih cjelina Kalemegdana, Savamale, Zemuna, Beograd nudi i bogatu kulturnu ponudu.

 

Veliko interesovanje vlada za obnovljene muzeje: Narodni muzej, Muzej savremene umjetnosti, kao i za najtraženije muzeje: Muzej historije Jugoslavije, Etnografski muzej i Muzej Nikole Tesle, koji su godinama u samom vrhu izbora turista - kazala je Denčić.

 

Trenutno se u Beogradu održava „BELEF - Beogradski letnji festival“, koji od 23. juna do 7. jula na više gradskih lokacija donosi kulturne i zabavne programe, među kojima su nastup Radeta Šerbedžije u predstavi „Antigona 2.000 godina kasnije“, koncert Vlatka Stefanovskog...

 

Dodala je da turisti u Beogradu imaju priliku posjetiti restorane s izvrsnom domaćom i internacionalnom kuhinjom, te posebne muzičko-scenske spektakle.
Svakog petka i subote tokom ljeta će se na Kosančićevom vijencu i Cvetnom trgu održavati scenski program "Beogradske priče". Tu je i Omladinska četvrt – kutak namijenjen mladima koji obuhvata umjetničke radionice u cilju promocije kreativnih i kulturnih sadržaja za mlade, neafirmisane bendove - kaže Denčić.
Posjetiocima koncerata, Denčić za 2019. godinu izdvaja nastupe Erosa Ramazzottija 24. septembra u Štark Areni, bh. dive sevdaha Amire Medunjanin 25. oktobra u Sava Centru, pijanistice Lole Stanove 7. novembra u Sava Centru, a tu je i 35. Beogradski jazz festival, koji se održava od 22. do 27. oktobra.

 

tanja-boskovic

 

Na umjetničkom dijelu programa nazvanom “Kabare Beograd”, u hotelu „Europe“ nastupili su sjajna glumica Tanja Bošković, koja je ovom prilikom obilježila i svoj rođendan, te glumac Rade Marjanović.

 

Nakon oficijelnog dijela programa, organizovani su i B2B sastanci predstavnika turističkog sektora Sarajeva i Beograda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!