ZAKUHALO SE OKO IZBORA DIREKTORA TVSA

Iz Demokratske fronte poručuju: Nismo mi, SDP i Naša stranka su izdali Kristinu Ljevak!

Front28.06.19, 15:09h

Iz Demokratske fronte poručuju: Nismo mi, SDP i Naša stranka su izdali Kristinu Ljevak!
Očito je da su se u takozvanom Bh.bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja, ističe se u saopštenju DF-a.

 


 

KO Demokratske fronte Sarajevo smatra da je Kristina Ljevak s obzirom na reference i kompetencije kredibilan kandidat za dužnost direktorice Televizije Sarajevo (TV SA) te i dalje podržava prijedlog njenog imenovanja.

 
Potez takozvanog Bh. bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od pomenutog imenovanje nakon izvršenih pritisaka, ocijenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, posebno imajući u vidu to što pritisci dolaze od strane onih koji još uvijek smatraju da je ime i struktura krvnih zrnaca iznad referenci i kompetencija.

 
Povinovanje pred ovakvim pritiscima nije samo izdaja Kristine Ljevak od strane Naše stranke i SDP-a nego i izdaja principa građanskog društva.

 
Očito je da su se u takozvanom Bh.bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja. DF ostaje pri svojoj ranijoj odluci i poziva takozvani Bh. blok da smogne hrabrosti i poštenja te stane iza vlastite odluke. Ukoliko za to nemaju hrabrosti neka odmah prestanu zavaravati javnost tvrdnjama da se i oni bore za građansko društvo, navodi se u saopštenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još