hvar: šta je bosanac ispričao istražiteljima

Prije nego se objesio, muškarac priznao zašto je izbo Litvanku koja ga je prijavila za silovanje

Hronika28.06.19, 08:43h

Prije nego se objesio, muškarac priznao zašto je izbo Litvanku koja ga je prijavila za silovanje
Za 66-godišnjaka koji je izbo ženu pa se objesio, prije dvije sedmice zatražen je pritvor zbog silovanja

 

Litvanka (62) koju je na Hvaru nožem teško izbo Bosanac M. Đ. (66), koji se poslije ubio, oporavlja se u bolnici. Prema prvim informacijama, izgledalo je da nije u životnoj opasnosti, ali se poslije ispostavilo kako se, ipak, radi o teškim i po život opasnim povredama.

 

Prijavila ga policiji

 

Za 66-godišnjaka koji je izbo ženu pa se objesio, prije dvije sedmice zatražen je pritvor zbog silovanja. Žrtva je 11. juna otišla u policiju i prijavila da ju je 66-godišnjak napastvovao.

 

Tada je u svoju odbranu kazao kako je 62-godišnjakinju napao zato što mu je ostala dužna novac za građevinske radove. On je, inače, živio na Hvaru, gdje se doselio iz Bosne i Hercegovine.

 

Mjere zabrane

 

Iz pritvorske jedinice doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, koje je za njega tada zatražilo pritvor.

 

Pred sudiju istrage doveden je 13. juna te mu je pritvor ipak zamijenjen mjerom zabrane približavanja žrtvi i redovnim javljanjem hvarskoj policiji.

 

Nakon 12 dana na slobodi, uzeo je nož i potražio žrtvu u uvali Prapatnoj kraj Jelse, gdje je Litvanka stanovala, te ju je slijedio do uvale Zenčišće. Izbo ju je pet puta, a potom je otišao do obližnje poljske kućice, gdje se objesio.

 

Povrijeđena žena prevezena je helikopterom u Klinički bolnički centar Split, gdje je hospitalizirana.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još