KO SDA Sarajevo o sastancima s predstavnicima Studentskog centra

Cinična je Konakovićeva odluka da studentima obećava kule i gradove, a nije im dao ni marke

Front27.06.19, 14:06h

Cinična je Konakovićeva odluka da studentima obećava kule i gradove, a nije im dao ni marke
Tokom protekle tri godine, budžet Kantona Sarajevo je povećan za oko 300 miliona maraka, a Konaković koji je skoro sve to vrijeme na vlasti nikada nije ni predložio, ni podržao uvećanje budžetske stavke za 'Studentski centar', zacementirane na 1.350.000 KM, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo

 

Povodom sastanka predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića sa predstavnicima Studentskog centra, na kojem je obećao bolje uslove za studente, Kantonalni odbor SDA podsjeća da je tačno prije tri godine na identičnom sastanku sa studentima, dao ista obećanja, a da ništa nije uradio da popravi stanje.

 

- U novembru 2016. Konaković je zajedno sa tadašnjom ministricom Zilhom Ademaj je primio predstavnike Studentskog parlamenta UNSA, "povodom njihovih zahtjeva za poboljšanjem uslova u Studentskom centru", kako se navodi u tadašnjem saopćenju Vlade KS. Tada je Konaković detaljno informiran o uslovima studentskog smještaja, te je obećao pomoć i podršku Studentskom centru. Tri godine kasnije, na identičnom sastanku sa studentima, Konaković obmanjuje javnost da nije bio upućen o stanju u Studentskom centru, te se ponovo fotografiše i ponovo daje isprazna obećanja studentima za podršku, kao da potcjenjuje pamet javnosti i studenata - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

 

- Tokom protekle tri godine, budžet Kantona Sarajevo je povećan za oko 300 miliona maraka, a Konaković koji je skoro sve to vrijeme na vlasti nikada nije ni predložio, ni podržao uvećanje budžetske stavke za 'Studentski centar', zacementirane na 1.350.000 KM. Cinična je Konakovićeva odluka da studentima obećava kule i gradove, samo nekoliko dana nakon što je glasao za novi rebalans budžeta, u kojem je dodatnih 114 miliona KM, ponovo ni marke nije dao za povećanje budžetskog izdvajanja za Studentski centar. Ovo je jedan u nizu dokaza da Konaković koji je godinama u kontinuitetu vlast u KS što kao premijer, što sada kao portparol Vlade KS – jak na riječima a slab na djelima, te da godinama na gnusan način manipuliše ovim mladim ljudima, dajući im isprazna obećanja isključivo u svrhu vlastite promocije, što dovoljno govori o njegovom karakteru - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još